vrijdag, augustus 13

Kennen jullie hem al?

Af en toe willen we Op De Zolder een (nieuwe) artiest onder de aandacht brengen waarvan jullie misschien niet gehoord hebben maar die jullie zeker wel moeten (leren) kennen. Vandaag is aan de beurt: Engel

In de Nederlandse Hiphoplandschap loopt er al jaren een aparte figuur rond. Op de een of andere manier valt hij niet zo op, maar wordt zijn muziek en projecten wel altijd onder de aandacht gebracht op de belangrijke Nederhopplatformen als Poena, Steet, Leinvijf en nu ook op de belangrijkste van allemaal: Op De Zolder.
Zijn naam is Engel, en als je een beetje een oplettende nederhopper bent is hij je wel opgevallen. Engel heeft namelijk 8 albums in 8 jaar gemaakt (de laatste 2 zijn gratis te downloaden), zijn sticker met ENGELLAND is in Amsterdam overal straat geplakt en in bijna alle cafées waar er stickers en tags op de muur zitten, zijn clips/singles zijn vaak opvallend genoeg om onder de indruk te zijn van de inhoud, hij werkt met grote namen samen en hij heeft zelfs een clip (“Sorry ft. Diggy Dex”) gehad die regelmatig op TMF werd gedraait.
Ondanks deze best indrukwekkende prestaties heb ik toch het gevoel dat hij voor zijn ervaring één van de minst besproken rappers in Nederland is. Daarom wil ik hem vandaag even shine geven en zijn vetste clips met jullie delen, om te laten zien dat de aanwezigheid van deze hardwerkende backpacker zeker gewaardeerd wordt. Blijf rocken Engel!

Het zijn wel veel clips die ik hier nu neerzet maar het is wel leuk om rustig de tijd te nemen om ze in deze volgorde te bekijken. Je krijgt namelijk echt een goed beeld van hoe deze sympathieke jaren ’90 liefhebber in elkaar zit, en dat is het zeker waard want hij zegt veel simpele maar doeltreffende dingen. Mocht je niet het geduld hebben dan raad ik je aan om “Sorry”, “Één Van ons” en “Dagdromer” als eerst te kijken.

Clips van het album “Engelland”

Next Level
Sorry ft. Diggy Dex

Kleine Jongen ft. Def P, Diggy Dex en Jiggy Djé

Van het album “Geen Weg Terug”

Één Van Ons

Van het album “Op Karakter”

Misverstand ft. Just
Dagdromer ft. Tim Knol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten