zondag, juni 20

Hiphopnieuws v/d week

Appelsap komt 1 augustus met een jubileumeditie
Het is zover: de datum voor de jubileum editie van het festival Appelsap in het Oosterpark is bekend. Op zondag 1 augustus zal het muziekpodium van het Oosterpark in Amsterdam wederom getransformeerd worden in een bruisende stage voor binnen- en buitenlandse hiphop, soul en electronische acts en dj's.
Ook dit jaar kunnen de bezoekers van Appelsap weer rekenen op een aantal verrassingen in de programmering. Naast nieuw binnen- en buitenlands talent is Appelsap vanouds hét podium voor de top van de Nederlandse underground scene. Vele klassiekers hebben reeds de revue gepasseerd, of zijn klassiekers geworden door hun optreden op dit unieke gratis openlucht festival. Appelsap biedt in haar programmering ruimte aan vernieuwende muziek zonder haar Hiphop roots te vergeten. Het festival manifesteert zichzelf als meeting place voor groot en klein talent en als melting pot voor muziekliefhebbers uit Amsterdam en ver daarbuiten.
Appelsap heeft in het afgelopen decennium een indrukwekkende groei doorgemaakt vanblockjam naar een volwaardig muziekfestival. Elk jaar weer wordt er alles aan gedaan om de intieme sfeer te behouden en de organisatie stelt kwaliteit nog altijd boven kwantiteit. Er is een breed aanbod aan health food, er wordt sinds vorig jaar gebruikt gemaakt van het beste geluidssysteem en ook zijn er dit jaar een aantal verrassingen op het gebied van sponsoring en samenwerkingen.
Kortom:

Appelsap in het Oosterpark
Oosterpark Amsterdam
Zondag 1 Augustus 2010
12.00 - 22.00 uur
Gratis toegang


Bron: Statemagazine


Ik heb er al dikke zin om in het Oosterpark te chillen met vette rapoptredens!


Tastic gaat dat zeggen!
De rapper uit Alphen a/d Rijn, die vorig jaar in de finale zat van de Grolsch Grote Prijs en de EY! Contest van 101barz heeft gewonnen, dropt 30 juni zijn debuut EP “GAATIEDATZEGGE”. Tastic’s ep is exclusief op www.puna.nl te downloaden. “GAATIEDATZEGGE” bevat gastbijdrages van o.a. Dret & Krulle en J.A.E. (van Stropstrikkers). Ik ben benieuwd want hij heeft een jaar geleden wel toffe tracks gemaakt. Hieronder vind je een paar oude clips van Tastic:


Hof van Jaeden presenteert ML
Hof van Jaeden, het label van J.A.E. heeft een nieuwe artiest getekend, genaamd ML. ML is een Nederlandstalige MC uit Utrect. 25 juni brengt hij zijn debuutalbum “Hip-Hop for dummies” uit. Ik ken hem zelf voorderest ook niet dus ik kan er niks meer over zeggen maar aan de hand van zijn eerste clip komt hij heel open over. De naam van de clip is “Lowlife” en ik vind de track zowel als de clip zeer goed uitgevoerd.


KRS-One komt naar Nederland
Voor de geïnteresseerden komt jullie favoriete rappende leraar weer naar Nederland. De tourdata en locaties zijn:
Dinsdag 21 september - Luxor Live in Arnhem
Woensdag 22 september - Oosterpoort in Groningen
Zaterdag 25 september - 013 in Tilburg (+ Phi Life Cypher)
Zondag 26 september - Melkweg in Amsterdam

Kaarten gaan overal € 25 kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten