maandag, mei 24

Nas & Damian Marley, ik bedoel: Damian Marley ennnn Nas

Laten we eerlijk zijn, de ene artiest is nix vergeleken met de andere “artiest”. Ik bedoel Nas is een goede rapper, dat weet jij, dat weet ik, maar waarom laat ie Damian dan niet gewoon met rust. Damian Marley was op z’n zachtst gezegd lekker bezig totdat ie opgescheept werd met Nas.
Ik denk dat het zo is gegaan:
Damian Marley liet na het maken van Road to Zion per ongeluk een cd achter met nieuw materiaal voor DAMIANS nieuwe album “Distant Relative” bij Nas in zijn studio. Nas dacht dat Damian dit expres had gedaan zodat Nas ook op deze nummers zou komen, jammer genoeg is dit ook nog gebeurd. We weten nu allemaal hoe gierig Nas kan zijn en hoe graag hij wil meeliften.
Nu serieus:
Ik heb veel respect voor Nas, maar soms moet je je plaats kennen. Het nare van dit allemaal is dat Damian Marley MAKKELIJK in zijn eentje een minstens net zo harde (of zelfs hardere) album had kunnen maken, terwijl Nas sinds ILLmatic of eigenlijk nooit zo’n hard album heeft gemaakt. En het is niet eens de verdiensten van Nas, beetje jammer weer!
Maar al met al is het album "Distant Relatives" wel kankerhard, echt KANKERHARD!
Hieronder zie je hun eerste clip "As We Enter".
Ik raad het iedereen aan om Distant Relatives te luisteren en je mening hierover te geven, WANT OOK JOUW MENING TELT!

4 opmerkingen:

  1. Ewa,

    1. Luisteren naar nummers als Dispear, Patience en Africa must wake up maakt dit stukje uiterst ongeloofwaardig. Nas is een held en het klinkt alsof hij zichzelf opnieuw heeft uitgevonden.
    2. Zeggen dat Nas 'eigenlijk nooit zo'n hard album heeft gemaakt' als Distant Relatives is een ongefundeerde. ILLmatic is een klassieker en heeft veel meer betekend voor veel meer mensen.
    3. Het hele punt van dit album is juist dat ze distant relatives zijn. Het statement van twee Afrikanen die naar verschillende plekken zijn gebracht en vanuit hetzelfde gevoel andere muziek zijn gaan maken. Het herenigen van dit gevoel is de magie!

    Nekkie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Damien Marley kan in z'n eentje een album maken wat (minstens) even goed is als Illmatic? Dat is een matter of opinion maar HAHAHA :(.

    BeantwoordenVerwijderen